Latest Posts

Noć knjige
PUTOVANJA, IZLETI, PROJEKTI

Noć knjige

Noć knjige
322Pregleda

Obilježili smo jubilarnu 10. Noć knjige. Među 1100 događanja i prodajnih akcija, našlo se i par naših aktivnosti kojima smo se priključili ovoj najmasovnijoj kulturnoj manifestaciji.

Knjiguška

Kroz prezentaciju smo naučili nešto novo o Noći knjige. Tema ovogodišnje manifestacije je Ljekovita moć knjige što nam u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji pomaže skrenuti pažnju na ulogu knjige i važnost čitanja.

Upoznali smo se i s Knjiguškom, maskotom Noći knjige 2021.

Potom su uslijedile igre i kvizovi u kojima smo spajali likove iz knjiga s autorom iste knjige te ulomke iz novih knjiga u školskoj knjižnici također s autorom. Knjižničarka je time nastojala upoznati nas s novim knjigama te nas motivirati za čitanje u slobodno vrijeme.

Marini (7. raz.) se to i svidjelo:

“Svidio mi se ovakav način učenja. Kroz igru se lakše zapamti. Sadržaji iz nekih knjiga su zanimljivi pa se možda tako i odlučimo za čitanje neke nove, nepoznate knjige.”

I drugi učenici su imali pozitivne komentare:

“Prisjetio sam se starih lektira i upoznao nove lektire uz pomoć kvizova.. Zato bih volio da ovako radimo češće.”

Franjo, 7. raz.

“Kvizovi su zanimljivi i poučni. Svidjeli su mi se jer smo uz njih mogli naučiti nešto novo o Noći knjige, a i prisjetiti se autora nekih knjiga i slikovnica koje smo prije čitali kao djeca. Najviše sam uživala slagati slagalicu.”

Nina, 7. raz.

O uspješno provedenim aktivnostima govore i rezultati:

A što bi Noć knjige bila bez čitanja? Pridružili smo se manifestaciji i čitajući knjige!

Odgovori