Latest Posts

MOJA ŠKOLICA I OKO NJE

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige
180Pregleda

I ove godine smo obilježili Mjesec hrvatske knjige, najveću manifestaciju posvećenu knjizi i čitanju. Razne aktivnosti koje su se organizirale od 15.10. do 15.11. nadopunile su ionako bogatu ponudu aktivnosti organiziranih kroz 2021. godinu proglašenu Godinom čitanja.

Mjesec hrvatske knjige smo u našoj školi najprije započeli Nacionalnim kvizom za poticanje čitanja. Knjižničarka nam je omogućila da u školskoj knjižnici ispunjavamo kviz pod nazivom Šest autora traži čitatelja. Odgovore smo pronašli u knjigama koje su se čitale za ovogodišnji kviz: Moj tata Indijanac, Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo i Učim letjeti, a nemam krila, ali i raznim kvalitetnim Internet stranicama.

Sljedeće aktivnosti smo ostvarili u suradnji s Gradskom knjižnicom Županja na način da su učenici od 2. do 4. razreda crtali svoje najdraže likove iz bajki i knjiga…

…dok su učenici od 5. do 8. razreda na oblačiće pisali što njima predstavlja knjiga i čitanje.

Navedene radove je Gradska knjižnica Županja izložila u svom prostoru zajedno s radovima učenika Osnovne škole Ivana Kozarca Županja.

Među prvima su te radove vidjeli i naši prvašići. Oni su sa svojom učiteljicom i knjižničarkom posjetili Gradsku knjižnicu gdje je za njih održana prigodna radionica. Nakon što su se upoznali s Gradskom knjižnicom, njenim prostorom te uslugama i zbirkama, dobili su i svoje članske iskaznice kojima postaju članovi Gradske knjižnice.

Prvašići u Gradskoj knjižnici

Sve što su naučili u Gradskoj knjižnici, ponovili su s knjižničarkom u našoj školskoj knjižnici. Uspoređujući gradsku i školsku knjižnicu, naučili su i što sve sadrži školska knjižnica, što se u njoj radi, što se smije, a što ne, kako se odnositi prema knjigama te kako posuđivati knjige i po kojim pravilima. Na kraju su također dobili i svoje članske iskaznice za školsku knjižnicu.

Odgovori