ONI SU NAŠA SNAGA

ŠEĆERANSKA LOVRAKOVA DJECA: Ivan Jurić, kvizaš, profesor povijesti i geografije

1.08KPregleda

Zaljubljenik u kvizove

Jeste li gledali ”Milijunaš”, ” Potjeru”, ”Šifru”?

Naš Ivan je briljirao u ”Milijunašu” i osvojio 125 tisuća kuna!


 Svladao je Kotigu i Međerala u kviz natjecanjima!
Oduvijek je bio načitan, sveznalica, glava puna ”nepotrebnih podataka”, kao enciklopedija. Nikada se nije pravio važan, bio je organiziran, maštovit, uvijek nasmijan, uvijek nešto propituje, traži, nije zadovoljan dok ne dozna odgovore na sva pitanja – gdje, kada, kako, zašto… Bio je u jakom razredu, razredu u kojemu su uvijek težili višem i boljem, uvijek su htjeli nešto novo isprobati, naučiti, pripremiti. Poznati su bili po projektima, po dramskim igrama i pisanju, načitani.  Ivana ću pamtiti po osmijehu, po mudrosti i propitivanju, kao ministranta, sportaša, ali i po dramskoj ulozi Hasan -age u ”Hasanaginici” koju smo spontano pretvorili u tragikomediju. Sve je to skuhao on i njegov razred, naravno, uz moje bockanje da probamo pa što bude! Dugo nije bilo takve predstave, a svoju ulogu Ivan je izvrsno odigrao. Jako je volio povijest i geografiju. To ga je odvelo i na studij u Zadar, a zaposlio se u Tehničkoj školi i Gimnaziji u rodnom gradu. Nadam se da ćete uživati gledajući ga u mnogim kvizovima na TV-u. Njegova majka, tiha i blaga, pobožna žena, baš kao i  divan otac, mogu biti ponosni na njega!

O Ivanovom nastupu pisali su svi mediji, Jutarnji, Večernji, 24sata… Prenosimo dio teksta iz medija i s portala županjac.net o Ivanu.

– Najmlađi među znalcima, Ivan Jurić, tada je imao samo pet godina. Bio je opčinjen Atlantidom i sanjao da će kad naraste postati podvodni arheolog. Kad je konačno odrastao, nije se previše udaljio od te želje jer je upisao studij povijesti i geografije i to u Zadru. Sudbina je, kaže, valjda htjela da to ne bude Zagreb, nego grad njegova kvizaškog uzora i čovjeka koji je vječna asocijacija na “Milijunaša”, pokojnog Mirka Miočića.

– Moja ljubav prema kvizovima počela je s ‘Milijunašem’ još u nižim razredima osnovne škole. Jedva sam čekao da postanem punoljetan i prijavim se na kviz. Možete zamisliti moju sreću kada sam saznao da se ‘Milijunaš’ vraća i da ću imati priliku nastupiti, a pogotovo kad sam dobio poziv i u konačnici osvojio pozamašan iznos – rekao je Jurić, 24-godišnji znalac iz Županje. Njegov natjecateljski nastup na “Milijunašu” emitiran je dan prije Valentinova ove godine, a pitanje koje mu je presudilo glasi: “Što je po tvrdoći gotovo jednako dijamantu”.

– Do tog sam pitanja došao bez potrošenog džokera. Nakon što sam sva tri potrošio na tome pitanju, ipak sam odustao. Glavni razlog je to što sam nastupajući u ‘Šifri’ također trebao osvojiti 125.000 kuna da sam išao dalje, ali sam odustao ne znajući broj točnih odgovora, tako da mi je previše značio taj iznos i nisam se htio kockati – objašnjava Jurić kojem je podrška u pratnji tada bio brat Antonio, koji je brucoš na Kineziološkom fakultetu. Osim što je počastio nekoliko prijatelja, nije stigao potrošiti osvojeni iznos.

– Budući da sam pohađao istu gimnaziju u kojoj trenutačno predajem, sigurno je da sam ugodno iznenadio kolege profesore, a pogotovo one koji mi nisu predavali. Kako sam imao nastavu u petak i to odmah ujutro prvi sat, razred koji sam imao po rasporedu me dočekao s pljeskom, a to ću pamtiti do kraja života – ističe Jurić.

Osim “Milijunaša” i HRT-ova kviza “Šifra”, nastupio je i dva puta u “Potjeri”, a želi se okušati i kao lovac.

Odgovori