USPJEŠNI UČENICI

Međuopćinski LiDraNo- scenski izraz

810Pregleda

Naša škola bila je uspješan domaćin Međuopćinskog LiDraNa u scenskom izrazu. Sudjelovali su učenici iz OŠ Babina Greda, Štitar, Vrbanja, OŠ Ivana Kozarca iz Županje te škola domaćin, OŠ Mate Lovraka Županja.  Natjecalo se oko 70 učenika u pojedinačnom i skupnom izrazu. Iz naše škole za Županijski LiDraNo plasirala se Mihaela Krsnik iz 4.b. a mentorica joj je Renata Krsnik.

Dramska skupina iz Babine Grede pripremila je za LiDraNo ,, Novelu od Stanca” prema djelu Marina Držića. Radnja je smještena u Vinkovce. Tri tinejdžerice Stanca nagovaraju da će ga učiniti mlađim i on im povjeruje. Na kraju su ga pokrale. Članice izjavljuju da su se pripremale više od mjesec dana i da im je gluma bijeg od stvarnosti. Vole LiDraNo jer im pomaže da se bolje izraze i pokažu svoju glumu.

Publiku je oduševio monolog Noe Matasovića, učenika 3.razreda iz OŠ  Štitar. Izvodio je monolog Sanje Pilić ”Zar baš moram u školu?” Kaže da je jako sretan kako je naučio i izveo jedan ulomak iz priče. Jako voli školu. Za njega je gluma kao igra. Nije se dugo pripremao i nije baš bilo sve to lako naučiti za nastup.

Iz OŠ Ivana Kozarca pljesak je dobila dramska igra ”Sve naglavačke”. Za predstavu su se pripremali od početka školske godine. Sami su došli do ideje pa im je time bilo zanimljivije vježbati. U predstavi se radi o tome da je dječacima život jako dosadan i zato im je jako loše. Potražili su savjet od vještice da im preokrene svijet kako oni žele. Kada se to dogodilo, kada je sve bilo naglavačke, požalili su i poželjeli da bude, zapravo, onako kako je bilo.

Iz OŠ ”Mare Švel – Gamiršek” iz Vrbanje imali su nezgodu da im se razboljela jedna od glavnih glumica u grupi. LiDraNo je uvijek izložen tim opasnostima, održava se u punom jeku gripe pa predstava, koja se radi od početka školske godine, propadne jer se netko od izvođača razboli. Međutim, voditeljica i učenici snašli su se što je zamjenska učenica preuzela ulogu bolesne glumice. Publika to ne bi ni znala da sami nisu rekli. Toliko su bili dobri i uvjerljivi. Zaslužili su veliki pljesak svojim nastupom i snažnom glumom te porukom publici kako još uvijek ima nasilja nad slabijima i kako ga treba spriječiti. Skupina ima mnogo scenskih elemenata, osim glume, tu je kostimografija i šminka, te glazba i scenski pokret. 

Međuopćinski LiDraNo – literarni i novinarski izraz

Međuopćinski LiDraNo  u literarnom i novinarskom izrazu  održan je u Babinoj Gredi. Za razliku od ranijih godina, ove je godine bilo mnogo radova iz svih kategorija iz Županje, Babine Grede, Gunje, Štitara, Cerne. Na županijsku razinu natjecanja plasirali su se iz naše škole  u literarnom izrazu: Marina Jurić 6.a i Marin Baturina 6.b. U novinarskom izrazu za samostalne novinarske radove: Marin Baturina 6.b  i Lara Lenić 8.a . Za radijsku emisiju: Lara Lenić 8.a  i Marin Baturina 6.b . Mentorica im je Radojka Matić. Radove je prosuđivalo povjerenstvo s područja Vukovara, a OŠ Babina Greda organizirala je odličan doček i samo natjecanje koje je proteklo u ugodnom druženju i razgledavanju škole.

Odgovori