Latest Posts

AKTUALNOSTIPUTOVANJA, IZLETI, PROJEKTI

U svijetu bajki Ivane Brlić – Mažuranić

367Pregleda

U jutro 28.4.2022. zaputili smo se sa svojim razrednicama Sanelom Grebenar i Đurđicom Lovrinović, asistenticom Marinom Benaković i učiteljicom hrvatskoga jezika Renatom Krsnik u Slavonski Brod. Po dolasku prvo smo u dvorani Ivane Brlić – Mažuranić pogledali predstavu Potjeh – bilo je jako zanimljivo, ali ipak su nam trebala neka pojašnjenja. Glumci su bili odlični i osim vlastite glume dali su glasove i lutkama za bolju dočaranost predstave. U cijelom hodniku dvorane postavljeni su likovi i dijelovi scene iz Ivaninih priča.

Nakon predstave zaputili smo se u Tvrđu gdje nam je pisar dao ulaznicu, stražari su nam pokazali kako držati puške išli smo u Muzej tambure, staru apoteku, kovačnicu, zatvor i puno toga naučili.

Potom smo otišli do Trga gdje smo vidjeli još neke likove iz Ivaninih bajki, na obali smo bili na 3D slici grada.

Kratkom šetnjom došli smo do Samostana Presvetog Trojstva gdje smo u sobi Dragutina Tadijanovića iz glume saznali nešto o njegovu životu dok se školovao i tu nas je snimila SBTV. na youtube linku pogledajte kako smo se snašli pred kamerama https://youtu.be/hxGS5_1zMtQ.

Nakon ovako poučnoga jutra dobro nam je došao aktivan odmor na ranču Ramarin u Garčinu gdje smo ručali, igrali rane igre i ono najzabavnije jahali konje.

Nadam se da će biti još ovako zabavnih i poučnih izleta.

Odgovori