PUTOVANJA, IZLETI, PROJEKTI

Mi u STEM projektu

144Pregleda

Na početku ove školske godine s još šest škola naše županije, započeli smo s putovanjima u sklopu projekta “OD IDEJE DO STEM VJEŠTINA U ŠKOLAMA”

Slavonski Brod
Dana 15.5. mi šestaši uputili smo se u Slavonski Brod u sklopu projekta lavande. Prvo smo se uputili u poljoprivrednu Srednju školu Matije Antuna Reljkovića gdje smo razgledavali njihove plastenike, njihov vinograd, voćnjak i povrtnjak. Kroz vrt nas je proveo profesor u poljoprivrednoj školi. S njim smo razgovarali tijekom cijelog boravka, objasnio nam je što učenici sve proizvode u školi te što rade s tim kad to naraste. Rekao nam je kad naraste da to prodaju u školi i kad ih vrijeme posluži da to prodaju u vrtu na štandu. Vidjeli smo kako su učenici jako vrijedni te na svojim štandovima unutar škole izlažu i prodaju svoje sapune i ostale zanimljive rukotvorine. Na kraju smo poslušali nekoliko bećarskih pjesama, slikali se te krenuli prema centru grada gdje smo otišli na trg gdje smo se malo prošetali. Zatim smo se uputili u Restoran Oroz gdje smo ručali. Nakon ručka zaputili smo se u Supernovu Colosseum gdje smo bili slobodni dva sata. Time je završio naš boravak u Slavonskom Brodu gdje smo naučili nešto novo i lijepo se zabavili te se nadamo da će biti još puno ovakvih putovanja!Novska

Dana 18.5 naši petaši, četvrtaši i učenici koji sudjeluju u projektu STEM otišli u Novsku. Stigli smo u Novsku te smo otišli do poduzetničkog inkubatora PISMO, gdje budući da je i s nama išla OŠ Ivana Kozarca Županja podijelili smo se u dvije skupine te smo mi morali prvo ići na “Lukinu poučnu i zagonetnu stazu”. Djelatnice turističke zajednice grada Novske provele su nas Lukinom stazom. Pokazale su nam kako uz pomoć bar kodova na stazi saznati više o znamenitostima grada. Svaki bar kod na kraju sadrži zagonetku čije rješenje nas dovodi do nove lokacije. Nakon toga smo nakon OŠ Ivana Kozarca otišli u Inkubator gdje smo naučili nekoliko “caka” za programiranje igara. Nakon što nam je gospodin Josip pričao o programiranjima, o svojim hobijima, te koje igrice voli igrati. Poslije su nam dopustili da isprobamo njihove strojeve uz pomoć kojih programiraju igrice kao na primjer volan za auto igrice ili kugla koja se okreće za pilote i još mnogo stvari.

Odgovori