Latest Posts

PUTOVANJA, IZLETI, PROJEKTI

Posjet Vukovaru

Osmaši u Vukovaru
346Pregleda

Kao i ranijih godina, održana je terenska nastava u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, osmaši su u srijedu, 21. listopada 2020., započeli svoje putovanje u ranim jutarnjim satima.

Opet nam je tako blizu, ali je osjećaj kao nova pustolovina!

učenik 8. razreda

Odmah po dolasku u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar dočekao nas je doručak, a nakon njega je uslijedio obilazak izložbenog prostora Memorijalnog centra uz stručno vodstvo te predavanje „Domovinski rat“. Potom smo se uputili prema Spomen domu Ovčara te smo obišli i pomolili se kod masovne grobnice na Ovčari. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te u Župi sv. Filipa i Jakova smo čuli nove informacije o tragičnim događajima koji su doživjeli Vukovarci i branitelji.

Svojom pojavom sliku su nam uljepšale i bijele golubice

Nakon toga, autobusom smo obišli Kukuruzni put – Put spasa, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Velepromet i Borovo Commerce te se vratili u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar na ručak. Na kraju terenske nastave smo posjetili Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar gdje smo se upoznali s razvojem i značajkama vučedolskog života i kulture te povijesti i razvojem grada Vukovara. Prepuni dojmova i novih informacija u popodnevnim satima smo se uputili prema Županji.

Bijele golubice

Naučio sam i vidio dosta, ali najzabavnije je bilo stajati na tenku, fora osjećaj!

učenik 8. razreda
Na tenku

Odgovori