Latest Posts

PUTOVANJA, IZLETI, PROJEKTI

Šestaši u Šumarskom muzeju u Bošnjacima

174Pregleda

13.10.2023. 6.a razred je išao u Šumarski muzej, vodile su ih nastavnice Renata Krsnik i Đurđica Lovrinović u sklopu školskog programa, kroz Muzej nas je vodio gospodin Leaković.

Vidjeli smo kako su prije naši djedovi i pradjedovi sjekli šume i drveća. Osim toga vidjeli smo puno prepariranih životinja: jelene, divlje svinje, lisice, patke, vukove…

Bilo je tu puno i sjekira neke od njih su bile novije, a neke starije, zanimljivo je to da su neke od tih sjekira oni sami radili. Isto tako smo vidjeli i jednu kočiju s bičevima i torbicom, prije je sve moralo biti ukrašeno pa čak i kočija. Nakon obilaska muzeja potpisali smo se u knjigu dojmova i otišli u dvorište gdje smo sjeli na klupe , sve je bilo izrađeno od drveta i odradili zadatke iz hrvatskoga i prirode koje su pripremile učiteljice u sklopu izvanučionične nastave.

Sve ukupni dojmovi su odlični, svi smo se zabavili i nešto novo naučili, svakako  bismo htjeli ovo iskustvo ponoviti, a da  bude još bolje išli smo i na sladoled koji je bio jako ukusan.

Odgovori