Latest Posts

ONI SU NAŠA SNAGA

ŠEĆERANSKA LOVRAKOVA DJECA: Nataša Božić, novinarka na N1

Nataša Božić
1.51KPregleda

Bila je pokretač akcija novinarske skupine, načitana i spontana, širokih pogleda, druželjubiva i empatična. Sjećam se kako je uvijek nametala učeničke teme i problematizirala negativne pojave u školstvu te sa svojom šećeranskom družbom u kojoj su bili Dražen Holmik, Nevio Buzov, Bruno Ešegović, Ivana Stipandžija, Marija Živković organizirali plesove, tribine, parlaonice. Jako je voljela pisano novinarstvo, a javljala se uživo sa svim događanjima iz škole u emisiju ”Stigla je pošta” koja ju je često hvalila i nagrađivala za rad. Bila je na Lidranu i na drugim natjecanjima osvajala literarne i novinarske nagrade. Svirala je tamburicu i plesala u ”Kristalu”, živjela je život šećeranske djece, a danas se ostvaruje kao uspješna novinarka.

Evo dijela njezine biografije objavljene na mrežnim stranicama.

Urednica, reporterka, voditeljica

Izvor: Info / internet

Nataša Božić je bogatu novinarsku karijeru započela još u osnovnoj školi surađujući u emisiji Radio Zagreba “Stigla je pošta” te uređujući školski list “Polet”. Otad je radila u nekoliko medijskih kuća. Kao zagrebačka dopisnica izvještavala je za Glas Slavonije, za Jutarnji list napisala je brojne vanjskopolitičke reportaže i komentare, a nekoliko godina njezine karijere obilježila je suradnja i s riječkim Novim listom, u kojem su čitatelji sa zanimanjem, osim njezinih članaka, mogli pratiti i njezinu kolumnu “Trn u peti”. Osim u tiskanim medijima, Nataša se okušala i u dužim formama. Za knjigu o odlasku Ive Sanadera s političke scene koju je napisala u suradnji s kolegom dobila je nagradu Hrvatskog novinarskog društva.
Na novi izazov u karijeri, prelazak na televizijske ekrane, odlučuje se 2011. godine. Postaje reporterka RTL televizije, a nakon pet godina zapaženog televizijskog rada i ukupno 20 godina političkog novinarstva karijeru u velikom stilu nastavlja na N1 televiziji.

Nataša 4. s lijeva

Odgovori